Ideje búcsút mondani az aktív linképítésnek?

Ideje búcsút mondani az aktív linképítésnek?

A hagyományos linképítési stratégiák ideje már lejárt, ezt mindenki tudja, aki akár csak érintőlegesen foglalkozik keresőmarketinggel. De igaza van-e vajon azoknak, akik szerint egyáltalán nem szükséges aktív linképítésbe bocsátkozni, elegendő a kiváló tartalommarketing is?
 
A tartalommarketing önmagában valóban rengeteget lendíthet nem csak látogatottságunkon, de linképítési törekvéseinken is. Ha megfelelő minőségű tartalmat állítunk elő, valóban sodortathatjuk magunkat valamennyire az árral, bízhatunk abban, hogy az érdeklődő célközönség magától ráharap majd a tartalomra és továbbosztja azt. Ez hosszú távon is igen hasznos lehet, nem csak azért, mert ténylegesen egyre többen figyelnek fel ránk célcsoportunkból, de azért is, mert természetes folyamat, így a keresőmotorok – elsősorban a büntetéseket mostanában halomra osztogató Google – szemében nem tűnünk black hat stratégiákat alkalmazó simlisnek, aki pénzért vesz népszerűséget.
 
Másrészről azonban vannak olyan aktív linképítési stratégiák is, amelyek kevertek, nem csak abból állnak, hogy hivatkozásainkat valamilyen megegyezés keretében megjelenthetjük valahol. A tudatos és aktív linképítés részei lehetnek például az olyan fogások, mint ha a szakterületen elismert, neves és közismert személyiségekről írunk, az ő munkásságukat használjuk fel és hivatkozunk is rájuk, vagy éppen a piacon sikeres vállalatokra, és hivatkozásokat helyezünk el tartalmainkban. Így ők is felfigyelnek ránk, és jó eséllyel szerzünk néhány nagyon értékes linket magunknak. Ez persze nem az egyetlen stratégia, a keresőmarketing ügynökségek számtalan olyan taktikát alkalmaznak, amelyek felett még az igencsak szőrszálhasogató Google sem ítélkezik.
 
Az aktív linképítés ideje tehát nem feltétlenül múlt el, a terület csak átalakult – az új korlátok szűkösebb keretek közé szorítanak minket és találékonyságra késztetnek, így jut nagyobb szerephez a tartalommarketing, és ezért egyre fontosabb a minőségi tartalom előállítására képes szakemberek foglalkoztatása a SEO területén.

Visszalépés

Google Premier Partner
Bing Accredited Professional
HubSpot Inbound Certification
24 órás ügyfélszolgálat