67 helyett 85 százalékos lehet a Google részesedése

67 helyett 85 százalékos lehet a Google részesedése

 Nemrég látott napvilágot a comScore elemzése, amely szerint a Google gyakorlatilag egyeduralkodóként a keresőpiac nem kevesebb, mint 67 százaléka felett gyakorol ellenőrzést. Egy új tanulmány szerint azonban ennél jóval nagyobb is lehet a szelet, amely nekik jutott.

A Conductor elemzésében az áll, hogy egy 100 millió organikus keresést elemző közelmúltbéli vizsgálat alapján a Google 85 százalékát is birtokolhatja a keresők piacának, s a Bing és a Yahoo a többiekkel együtt csak a maradék 15 százalékon osztozkodhat.
 
A Conductor kutatási vezetője, Nathan Safran a Search Engine Journal kérdésére elmondta, a vizsgálatot hat hónap leforgása alatt végezték el, ekkor találták úgy, hogy minden száz keresésből 85-ért a Google felel. A szakember szerint azért álltak elő saját eredményeikkel, mert kiemelten fontosnak tartják, hogy a paci szereplők valódi, pontos adatok alapján hozhassák meg üzleti döntéseiket, a comScore felmérései pedig sokak szerint nem fedik teljesen a valóságot.
 
A szakember szerint az új adatok fényében az online marketinggel, keresőoptimalizálással foglalkozóknak el kell gondolkodniuk azon, hogy vajon mennyire éri meg más keresőmotorokra, például Bingre optimalizálni, ha a Google fölénye tényleg ilyen óriási.
 
A Conductor most egy olyan tanulmányon dolgozik, amely kifejezetten azt vizsgálja majd, hogy a változó piacon hogyan változik a keresőmarketinges cégek stratégiája. Egészen pontosan arra kíváncsiak, hogy melyek azok a tényezők, amelyek előtérbe kerülnek, és melyek szorulnak háttérbe, illetve, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie annak a marketingszakembernek, aki sikeres akar lenni a jövőben ezen a területen.
 
A comScore nemrégiben közzétett jelentése egyébként, amelyet a legtöbb vállalat ma hitelesnek fogad el, azt jelzi, hogy a Google fölénye nőtt, a Yahoo pedig egyre inkább visszaszorul. A tendenciák tehát, amelyek a különböző cégek mérnek, összecsengenek, természetesen azonban nem mindegy, hogy a Google részesedése kétharmad vagy éppen jóval négyötöd felett jár.

Visszalépés

Google Premier Partner
Bing Accredited Professional
HubSpot Inbound Certification
24 órás ügyfélszolgálat